BARBARA PINTER ZUPANČIČ

Upravičeni ste do življenja iz veličine!

Globoko bistvo uspeha

Večina mojih strank pride k meni  z vsebino, ki na zunaj zgleda tako popolna:  vse delajo popolno, brezhibno, vse »točno po knjigi« bi lahko rekli. Izobrazba, ugodno delovno mesto ali samostojno delo, zunanji status … skratka ni da ni.

A vseeno, občutek nezadovoljstva in pritiska ne pojenja.
Kljub trdemu delu, kljub investiranju vase, v izobraževanje in  v izpopolnjevanje sebe,  to ni življenje, ki bi jih podpiralo v občutku miru in sprejemanju sebe.

Po kratkem pogovoru se kaj hitro izkaže zakaj je tako.

Vsako dejanje, ki ga opravljajo je namreč namenjeno dokazovanju samo vrednosti.
On ali ona išče potrditev svoje vrednosti v odobravanju od zunaj.
On ali ona išče potrditev v odobravanju partnerja, staršev, prijateljev, nadrejenega.
On ali ona išče potrditev svoje vrednosti v doseženih rezultatih .
On ali ona išče potrditev svoje vrednosti v denarju na bančnem računu.
On ali ona je svojo sekundo sreče predala vsemu zunaj sebe.

Po čemer pa resnično hrepeni je, da občuti samo vrednost od znotraj, iz globine in širine naše Biti.

Mislimo, da ko bomo imeli toliko in toliko strank, ali ko bomo imeli določen znesek denarja na računu, ali ko bomo dosegli nov višji položaj ali pohvalo nadrejenega, da bomo občutili, da smo vredni in uspešni.

Hlepimo po rezultatih, saj bi le ti na novo definirali KDO MI SMO. Ti novi rezultati bi potrdili, da smo postali oseba po kateri tako hrepenimo.  To pa je esenca navezanosti . Naša identiteta je zavita v naših rezultatih. Navezanost pa vedno ustvarja pomanjkanje.

Naš ego prevzame vajeti in obupano hlepi za potrjevanjem. In zato postanemo bolj strateški, še bolj trdo delamo, se  izobražujemo, vlagamo vase neusmiljeno, zaradi iskanja te manjkajoče povezave ali tega manjkajočega kosa našega vedenja, ki bo končno, končno izrazil, da smo uspešni.

Seveda, naši rezultati nas nikoli ne spremenijo.
Namesto tega velja, da ko se mi spremenimo, se spremenijo tudi rezultati.
Ko prenehamo z dokazovanjem, občutimo dokaz.
Ko prenehamo s trdim delom, denar priteče lahkotno  iz znanih in neznanih virov.
Ko prenehamo z posnemanjem drugih in ko dovolimo, da zasije naša edinstvenost, se pojavijo klienti ali boljša poslovna priložnost, morda nova služba.
Ko prenehamo s poskušanjem, da bi bili uspešni, se pokaže naš edinstven uspeh.

Obvezna sprememba od znotraj ni evolucija, je vrnitev domov, v varnost. Odvržemo kar nismo in postanemo kar mi res smo, ker si dovolimo, da SMO TOČNO TAKI KOT SMO. Ker se ne pretvarjamo, ne igramo naučene vloge, ampak smo PRISTNI, brez opravičila. S tem dobimo pogum in si upamo živeti svojo edinstveno zgodbo.

To ni zahtevno delo. To je samo resnično težko, dokler ne postane zelo, zelo enostavno. Ko si dovolimo, da smo najboljša in edina prava različica sebe.

To se zgodi, ko se povežemo z zavestjo – zato, da se naš ego preneha oklepati prepričanj, kdo bi moral biti, da bi bil uspešen, prepoznan, viden, sprejet.
Povežemo se z zavestjo, da  se povežemo z svojim pravim Jazom, da se iz njega izražamo s polno radostjo.

small_divider_1

Varovanje zasebnosti in splošni pogoji