BARBARA PINTER ZUPANČIČ

Upravičeni ste do življenja iz veličine!

Kaj moram spustiti? Kaj mi ne služi več?

Kadar se počutimo zataknjene, preobremenjene ali imamo občutek, da se pomikamo prepočasi, po navadi pomislimo: »Kaj moram narediti?« Že tako preobremenjeni, dodajamo še dodatne zahteve do sebe.

Kaj pa če bi se namesto tega vprašali: »Kaj moram spustiti? Kaj mi ne služi več?«

Čutite razliko? Čutite, kako je drugo vprašanje bolj ljubeče do nas samih?

S tem, da spustimo odvečno in ustvarimo prostor, se nagradimo, da lahko k nam pride novo, še boljše. Tako, ki nas podpira in navdihuje.

S prijateljico sva ravno danes klepetali o zadnjih tednih in skupno sva ugotovili, da sva v procesu, ko se nama ne da več izgubljati besed. Ne da se nama klepetat, razlagat, raje ostaneva v svojem centru, se opazujeva, spoznavava. Usmerili sva se navznoter. Mogoče zgleda čudno, ko sediva v družbi, vsi klepetajo, delijo sebe, midve pa sva tiho. A naju to ne moti več. Sva kar sva in kar potrebujeva, si vzameva. In trenutno je to notranjost, resnica, ki nima potrebe, da se deli navzven.

Verjemite, teh primerov je v vašem življenju veliko. Samo pobrskajte po spominu, kdaj se niste počutili dobro. Pojdite globlje. Kaj vas je v resnici ob tem dogajanju motilo? Pojdite v občutke, ne krivite drugih oseb. Četudi so vas motili oni, niso bili oni tisti, ki vas motijo, ampak vaši občutki ob tem, ker ste delovali proti sebi. In ne bodite presenečeni, ko boste ugotovili, kaj to je. Kajti morda vas je nekaj včasih navduševalo, danes ko rastete, nič več. In prav je tako. Smo bitja sprememb, rasti.

Torej, kaj je to, kar vi ne potrebujete več? Spustite to iz vašega življenja brez kančka slabe vesti. Ste na vaši poti in samo to šteje. 

small_divider_2

Varovanje zasebnosti in splošni pogoji