BARBARA PINTER ZUPANČIČ

Upravičeni ste do življenja iz veličine!

Omejujoča prepričanja 3.del

Dopust je minil kot bi mignil in spet sem tu z vami. Kot napovedano danes vsebina in prepoznava prepričanja “Nisem vredna , nihče me ne mara, nisem dovolj…karkoli že”.
Ko vam to pišem se sprašujem, če vas s tem pisanjem ne strašim preveč. A vseeno moram spisati do konca, kajti le koraki ZAVEDANJE, RAZUMEVANJE, LOČITEV (ker nam ne služi več) nam da možnost, način da gremo po drugačni poti, ki vodi v mir, notranjo moč in ljubezen do sebe. Pa pojdimo.

Kako delujete  => Nekdo vas povabi na kosilo. Kaj naredite?

Praznujem in sprejmem brez oklevanja, brez razmišljanja, kdaj in kako bom vrnila povabilo.

  1. Rečete: »Res vam ne bi bilo treba« pa vseeno sprejmete povabilo, a brez praznovanja.
  2. Borite se, da plačate del zneska ali pa že planirate, kdaj in kako boste vi vrnili povabilo, ker se čutite dolžni to narediti.

Skrivnosti odgovorov, povezanih z omejujočim prepričanjem.
Če je vaš odgovor a): Ste super in ste na tem področju življenja močni. Vprašanje je ali lahko sprejmete kaj več kot samo kosilo., Kaj pa na primer avto? Zato je vaš izziv, da razširite vašo mišico sprejemanja in si dopustite tudi večje stvari.

Če je vaš odgovor b): Ste med dvema svetovoma – med zavedanjem, da si lahko privoščite sami in med prepričanjem, da niste vredni . Gre za omejujoče prepričanje, da je ljubezen lahko nevarna. Sicer sprejmete, a ne praznujete. Ko ste hvaležni za vse kar prejmete in to tudi slavite in ko razširite to hvaležnost, vas univerzum nagradi tako, da vam da še več. Zatorej razširitev – treniranje mišice sprejemanja.

Če je vaš odgovor c): Je v vas definitivno blokada, da ste nevredni, da vas nihče ne mara, da niste dovolj … karkoli že.

Spet programiranje in otroštva. Kajti, če so tako bili naučeni naši starši, so z nami delovali podobno, taka je njihova energija. Če pa dobro pomislimo, so bili v naši mladosti trenutki, ko smo se počutili vrednega in ljubljenega, a smo bili kakorkoli zaustavljeni (»ne bodi tako sebičen in tako poln sebe« – tako so nam nevede vcepili, da je ljubezen do samega sebe nevarna in nepriljubljena). Kar je dobro pri tem je, da se zavedamo, da je tako prepričanje naučeno, je samo energetska blokada, torej se ga lahko od-učimo, ampak najprej ga je treba spoznati.
Zato nekaj opisov v pomoč o zavedanju takega delovanja skozi sisteme obnašanja:

Sistem obnašanja 1: Negirate in zavračate, ko vam nekdo reče, da ste lepi in čudoviti. Dobite priložnost, da bi tudi sami to lahko sprejeli, pa to priložnost odbijete.

Sistem obnašanja 2: Delate do onemoglosti, da bi dokazali, da ste vredni denarja, uspeha, ljubezni. Ko hočete nekaj dokazati, delujete iz energije, da tega ne verjamete (delate, da dokažete, da si zaslužite; torej ne verjamete, da si zaslužite, da ste vredni. Če verjamete, da ste vredni, ni treba ničesar dokazovati). Podobno delovanje je pri postavljanju cen. Če čutite, da niste vredni boste ogromno delali za nizko ceno, hkrati pa se ne boste počutili izpolnjeno.

Sistem obnašanja 3: Nekdo vam pokaže resnično skrb, vi pa se čudite in dvomite, ste skeptični in se sprašujete, kaj pravzaprav hoče od vas. Take ljudi odrivate stran, ker mislite, da so čudni, ker če bi bilo to res, kar vam ponujajo, bi si to že dali sami. Odrivate jih stran, s tem pa odrivate stran vse dobro, kar vam pripada, ker se ne ljubite in se počutite nevredni. Vaša energija je nizka in se ne sreča z višjimi energijami ljubezni in svetlobe. Ker se počutite tako nevredne, vam tudi univerzum ves čas pošilja dokaze, , da je to res (ljudje, odnosi, posel …) in to tudi zato, da končno dojamete vzorce, način obnašanja, da ozavestite in da pustite, da gre stran, kar vam ne služi več.

Sistem obnašanje 4: Nikoli si ne podarite kaj finega, dragocenega, saj niste vredni. Ne privoščite si dobrega kosila, ne dovolite si vzeti prostega časa. Verjamete, da se vam ne more zgoditi kaj dosti boljšega od tega, kar imate že sedaj.

Sistem obnašanja 5: Ne dovolite, da bi denar, zdravje, življenje, radost bilo v stalnem pretoku vašega življenja. Ker, kar je preprosto, ni sprejemljivo. Čutimo, da če je preprosto ni vredno. Vedno se moramo za nekaj boriti ali težko in trdo delati. Reševati probleme. Prepričanje »trdo delo za denar« pomeni, da denar ne more k vam na lahek način. Lahko celo zamenjate kariero in resnično delate kar vam narekuje srce, a če tako razmišljate kot opisano prej, boste imeli probleme z plačevanjem ali zamudami plačil ipd.

Resnica pa je, da nam vse pripada na lahek, igriv način!

Sistem obnašanja 6: Vaša telesna energija je nizka, zato čutite bolečine v telesu, niste v povezavi z virom življenja (ki je neomejen, v rasti, v širjenju, lahko, v sprejemanju, v ljubezni, v razcvetu …).

Sistem obnašanja 7: Ves čas se obtožujete (sebe in druge).  Že samo to, da zase govorite, da ste nevredni ljubezni so obtožbe, ki vplivajo na vsa področja vašega življenja

Ne ustrašite se, obstaja rešitev. Preprosta, a učinkovita.
In to je -> Orodje v pomoč za dosego ponovne  ljubezni do samega sebe.
Ozavestite, kako in koliko obtožujete (pa brez samoobtoževanja, pač danes je še tako, jutri bo bolje), nato:
1 način=>

  1. korak -> obvezno si vizualizirajte STOP znak.
  2. korak -> izberite nekaj, kar je bolj ljubeče, bolj zabavno, lepše – preusmerite misli in besede iz obtoževanja; to spremeni razpoloženje. Vsakič, ko to naredite podzavestno reprogramirate možgane, in kmalu ne boste več v sozvočju z obtožbami.

2 način =>

  1. korak -> ozavestimo obtoževanje – STOP znak in zavestna odločitev: »Ne bom več obtoževal (sebe in druge).«
  2. korak -> Izrecite »Še dobro, da mi ni treba biti popolen/na«.

To omehča in definitivno vodi v svobodo pred obtoževanjem
NISEM POPOLNA, NISEM POPOLN, PA KAJ POTEM!!!
Do naslednjič, najlepši pozdrav.

small_divider_2

Varovanje zasebnosti in splošni pogoji