BARBARA PINTER ZUPANČIČ

Upravičeni ste do življenja iz veličine!

Priznaj se in se ceni

Kako opustiti to, da se počutite nezadostni? Zakaj potrebujete toliko časa, da se naučite priznavati sami sebe? Da cenite vse kar naredite, namesto da se delate, kot da ni nič. Da se veselite dosežkov, ne da obupavate nad neuspehi.

Če boste ostali v načinu delovanja, da se ne cenite, bo kakovost vašega življenja nižja, kot bi morala biti. In ne samo to, postalo bo gonilna sila, ki vas bo gnala naprej in naprej v prepričanje in dokazovanje, da niste dovolj.

Pisala sem že o tem, da umetnost ni v tem, da dosežemo vse, kar si zastavimo, ampak da to dosežemo brez napora, brez stresa. To pa vam lahko uspe samo, če se spotoma veselite in vidite vse kar dosežete. Delajte po eno stvar na enkrat in se veselite. Vse skupaj ni nič vredno, če ne vidite, da ste se premaknili naprej. Sreča je v majhnih zmagah, je v priznanju, je v ceni, ki jo pripisujete celo najmanjšim dejanjem.

Najbolj pomembno sredstvo, ki ga boste potrebovali  v svojem življenju, ste VI.

Pa se do sebe obnašate tako?

Če želite ustvariti večjo vrednost v vašem življenju, v odnosih, zdravju, finančno ali drugače, boste morali začeti ceniti sebe.

Naslednjih 21 dni (pravijo, da potrebujemo vsaj 21 dni, da spremenimo navado), pišite v vaš poseben dnevnik vsaj 5 stvari ali dogodkov,  ki so se zgodile zaradi vas, zaradi vaše žlahtnosti, po vaši zaslugi.

Npr.: Jedli smo odlično kosilo, ker sem kuhala jaz. Pospravila sem omaro in s tem spustila novo energijo v dom. Dobila sem povrnjen denar od kartice, ker sem se zavzela zase na banki. Napisala sem lepo pismo prijateljici, ker sem šla v srčnost. Razveselila sem prodajalko, ker sem ji povedala, da je njena storitev odlična.

Bodite natančni in poskusite ne ponavljati stvari znotraj teh 21 dni. Posvetite se sebi, temu kako se počutite ob tem. Utelesite, kako začenjate vedno bolj ceniti sebe. In opazujte kako se vam spreminja realnost, kako vas tudi drugi bolj cenijo, opazijo.

Biti odprt temu, da sprejmemo ljubezen do samega sebe, je najbolj globoko in dostojanstveno dejanje, ki ga lahko naredimo zase.

Potrebujete samo ljubezen. Naj vas rezultat prijetno preseneti.

small_divider_1

Varovanje zasebnosti in splošni pogoji