BARBARA PINTER ZUPANČIČ

Upravičeni ste do življenja iz veličine!

Vaše odločitve živijo in štejejo.

Kako se lahko opišemo? Na primer sem mentor, sem mama, sem žena, sem prijateljica, sem sestra, sem hčerka, sem teta … sem tudi duša, sem duhovno bitje z človeško izkušnjo …

Ampak pomembnejša resnica je ta, da sem duša z človeško izkušnjo, ki ima možnost, da odloča. In zato imam moč in sem pomembna. Pomembna zase.  

Odločam o tem kje so moje meje, kaj so moje vrednote, kaj bom jedla, kaj bom kupila, kaj bom rekla, kako bo izkušnja, ki jo doživljam vplivala na moje življenje, bom žrtev ali zmagovalec… vse je moja odločitev. Ne morem vplivat kaj se bo zgodilo in kako se bo zgodilo, lahko pa se odločim kako se bom odzvala in kako bo to vplivalo na moje življenje. Kajti tudi če se še tako skrivamo, vse vpliva na naše življenje, na naše zdravje, naše odnose, naše finance. In na vse imamo možnost vpliva.

Pomembna sem, za svoje življenje.

Moje odločitve živijo, kajti vplivajo na to kam bo usmerjeno moje življenje. Lahko pomenijo vse – konec ali začetek, srečo ali žalost, zmagoslavje ali poraz, to da se počutim dobro ali slabo, bom bolj zdrava ali ne…
Moje odločitve živijo!

Če dobro razmislimo kolikokrat na dan sprejemamo odločitve ali še globlje, kako naše nezavedno vpliva na naše odločitve. Vse to ustvarja percepcijo naše realnosti. Realnost nam dokazuje v kar verjamemo. In če verjamemo, da nismo dovolj ali karkoli že, nam bo to življenje dokazovalo. In smo spet pri odločitvi: v kaj verjamem? V sovražnost okoli mene ali v ljubezen okoli mene? V to, da so ljudje dobri ali da so zlobni, da ljudje kradejo ali pošteno služijo? Zavezujoč temu v kar verjamem, dobim izzid, dokaz in vzorec delovanja.
In kar je najpomembneje, lahko spremenim. Ko ozavestim, kaj je moje nezavedno in kako delujem, vse kar ni zavezano v mojo osebno rast, lahko spremenim. Če so me učili, da moja čustva ne štejejo, da so napačna, imam danes moč odločitve, da zaupam svojemu čutenju in tako delujem.

Torej pomislite za trenutek, s čim se soočate trenutno – zahtevni odnosi, finančne težave, nov posel, sovražen odnos do telesa zaradi česar ne shujšate.
In zdaj se vprašajte: Kaj so vam v preteklosti pomenili ti izzivi? So pomenili začetek ali konec? So pomenili lekcijo ali kazen? So vam dokazovali, da ste dobri ali slabi, da ste vredni ali nevredni?

In kaj vam lahko pomenijo danes? V zavedanju odločitev in pomika naprej – kako se odločate, kaj vas učijo? Kaj bi lahko bil največji pomen tega dogajanja, ki vam pomeni rast in ne stagnacijo?

In ne pozabite:
Vaše odločitve živijo in štejejo, ker so pomembne za vas!

Barbara

small_divider_2

Varovanje zasebnosti in splošni pogoji