BARBARA PINTER ZUPANČIČ

Upravičeni ste do življenja iz veličine!

Zgodba Moč ženske #3 : Izdaja ženske

Naredila sem raziskavo povezano z izkušnjo “izdaje ženske”. Zanimalo me je če in kdaj je ženska doživela izkušnjo, da je bila izdana, zapuščena, odrinjena, ponižana…

Postavila sem 6 vprašanj:
1. Si že kdaj doživela, da si bila izdana, odrinjena, osramočena, zapuščena… s strani ženske?
2. Kdo te je izdal?
3. Kaj je bil po tvojem vzrok za tako dejanje s strani ženske?
4. Si ti kdaj izdala drugo žensko?
5. Kaj je bil vzrok pri tebi? Zakaj si to naredila?
6. Kaj je tvoje mnenje, kaj bi bila rešitev? Kaj bi lahko ali morale narediti ena drugi, da bi prenehale s temi dejanji?

Tu je povzetek raziskave.

75% žensk, ki so sodelovale v raziskavi je odgovorilo, da so bile izdane s strani ženske.
Izdane so bile s strani mame, prijateljice, sodelavke, stare mame, sestre…skratka vseh vlog, ki so nam dane v ženskem spolu, brez izjeme.

Vzrok lahko strnem v samo en stavek. Njena ranjenost, njena šibkost !!! To je lahko zamera, ljubosumnost, pomanjkanje ljubezni, pomanjkanje pozornosti, nevoščljivost… in še in še, vse kar izhaja iz čustvenega pomanjkanja, kar pa vodi v  prepričanja, da nismo dovolj…dovolj lepe, pametne, pomembne itd.

Glede vprašanja ali smo izdajale same  in kaj je bil vzrok …zanimivo, večina jih je odgovorila Ne ali pa da se ne spomni, a skoraj prepričanja sem, da bi morale odgovoriti z Da. Kajti dokler nisi zavestna svoje lastne bolečine in šibkosti, naj verjetneje, nezavedno prizadeneš drugo žensko.

Ostalih 25% žensk je odgovorilo, da niso bile izdana od druge ženske, oziroma, da lahko govorijo samo o izdaji same sebe. In se spet lahko vrnemo na začetek. Izdajamo same sebe, ko smo ranjene, ko se ne počutimo dovolj, nevredne, nepomembne.

Kaj je rešitev ?

Drage moje , ko strnem rezultate zadnjega odgovora sem ganjena, kajti vsaka je na svoj način zapisala kvalitete Ženske, ki jih jaz imenujem MOČ ŽENSKE:

LJUBEZEN DO SEBE IN DRUGIH, SOČUTJE, PODPORA, POVEZOVANJE, IZHAJATI IZ LJUBEZNI, POZORNOST, NAKLONJENOST, DRŽATI PROSTOR, SODELOVANJE, PRISTNOST, SPREJETOST, PRISOTNOST

Si lahko predstavljate kakšno bi bilo vaše življenje, če bi bile obkrožene s tako energijo spodbude in podpore? Kdo bi bile že ta trenutek? Kaj bi bilo za vas mogoče?

Kaj naj zapišem kot zaključek. Samo ranjena ženska rani drugo žensko. Ali torej  lahko ranjeno žensko obsojamo? Odgovorite si same.

Edina rešitev, ki jo vidim, da postanemo zavestne, se odpremo in sprejmemo, da imamo MOČ, da stopimo na mesto, ki nam je namenjena od nekdaj. In to je…

PREBERITE POČASI IN PRISOTNO

Ženska drži prostor za potencial. Ona neguje, spodbuja, navdihuje vsakega v njenem krogu, pa naj bo to ONA SAMA, partner, otrok, prijatelji, sodelavci….Ona osmišlja in  daje vrednost. Ta prostor, ki ga drži oplaja z energijo VSE JE MOGOČE, ste pomembni in imate točno tiste lastnosti s katerimi bogatite življenja drugim. Vaša sveta dolžnost in odgovornost je, da ugotovite kaj vas dela sr(e)čnega . Vaš potencial želi biti uresničen. Ona vas podpira.

Ko ženska deluje iz te nove paradigme točno ve kdaj mora biti aktivna in kako. Povezana je z globino ženske moči, kar ji daje korenine in z vizijo, ki ji da krila. Globoko zaupa življenju saj deluje za njen uspeh. Povezana z drugimi ženskami, ki delujejo kot Ona, je Partnerka moči za drugo žensko. Podpira, spodbuja in navdihuje v uresničitev potenciala in vizije. S takim načinom delovanja iz Ženske moči je uresničevanje lahkotno, bogato.

Ženska v svoji MOČI ne rani druge ženske, ampak nasprotno spodbuja in podpira jo, da tudi ona odkrije svojo moč in uresniči potencial, saj izvira ne samo iz vira moči ampak tudi onkraj tega vira, kjer pa je neomejeno vsega, za vse. Zato potreba po dokazovanju, tekmovanju in primerjanju odpade. Vse postane le užitek.

Ko bi le vsaka ženska prebudila  MOČ, ki ji je naravna, kako bi bil svet POTENCIALEN.  

Če se strinjate s tem kar sem zapisala in če hrepenite po tako vrsti podpore, mi samo odgovorite z vašim komentarjem. Zanima me vaš komentar, vaša razmišljanja. Zagotavljam vam, da se dogaja, se prebuja v nas, vprašanje je samo, kako pogumne in drzne smo, da to živimo.

Varovanje zasebnosti in splošni pogoji