BARBARA PINTER ZUPANČIČ

Ženska moč je tiha moč, ki povzdigne največ src!

O meni

Večina me pozna kot univ. dipl. ekonomistko, ki je delala v prestrukturiranju in privatizaciji podjetij in je končala poslovno kariero kot vodja kontrolinga v uspešnem slovenskem podjetju. Vedno sem delala v zahtevnem okolju, ki je od mene zahteval natančnost, odgovornost, sodelovanje z ljudmi iz različnih okolij, različnih držav. Vedno sem znala ohranjati spoštljivo in pozitivno odzivno okolje, kajti moj dar je prepoznati najboljše v ljudeh, pa tudi njihova hrepenenja, naj je šlo za direktorje na najvišjih položajih, zaposlene ali pa branjevko na trgu. Zelo dobra sem v gradnji podpornih odnosov in zaupanju.

Moja prava zgodba seže daleč nazaj, kajti skozi življenje sem se naučila, da na vse pogledam s širše perspektive. Že kot majhna sem se naučila prepoznati, kdo se v resnici zadržuje, ker ne verjame vase, in ga podpirala tako močno, da je zacvetel v vsej svoji veličini. Tudi v poslovnem okolju je bilo tako. Vedno sem prepoznala najboljše v ljudeh, da so se počutili pomemben člen v ustvarjanju. In to vse zaradi ene besede, zaradi ene vrednote, PODPORA.

Vedno sem polno zavezana k samouresničevanju. Zavezana sem biti uspešna, vendar na veliko načinov, ne le finančno, tudi v gradnji skupnosti ljudi, ki so dobrosrčni, prijazni, pozorni, ki vidijo veličino drugega in naredijo vse, kar je potrebno, da se v njej podpirajo. Globoko v sebi verjamem, da življenje deluje za naš uspeh, zato se neuspehov ne prestrašim. Ne, prostor odprem radovednosti in učenju iz vsake situacije.

Čutim ta svoj potencial, ga uresničujem in vem, da na isti poti podpiram tudi druge, ki pridejo v mojo bližino.

Res sem dobra v tem, kar delam, dobila sem že veliko priznanj in nikoli se ne bom predala – rasla in učila se bom vse življenje, da lahko to znanje delim naprej. »Kako sem lahko še boljša?« je moje vsakodnevno vprašanje.

Bil je čas v mojem življenju, ko sem hotela vse nadzorovati. Danes dopuščam, da se stvari zgodijo v moje dobro in verjemite, zgodijo se tako, kot si sploh nisem mogla zamisliti.

Včasih si želim, da bi bila prepoznana za doprinos, ki ga dajem drugim. In ja, ta večna želja po več … več znanja, več doprinosa drugim … Tu je moja temna stran, želja po tem, da se razdajam, kar pa vodi do izčrpanosti. Vendar sem jo prepoznala, se ustavila in postavila življenje na nove temelje ter uravnovesila dajanje in sprejemanje.

Poznam tesnobo, ki se pojavi z občutkom, da še nisem dovolj, poznam dvom vase in večno vprašanje, kaj moram še, da bi …

Pod tem pa se skriva skrivnost, ki me spremlja ves čas, da sem PREVARANTKA, ne glede na vse uspehe in znanja. Dokler tega nisem ozavestila, sem bila ves čas na trnih, kdaj me bodo dobili. Še ena temna senca moje osebnosti – večni dvom vase. Tudi zaradi njega sem največkrat skrivala to, kdo v resnici sem.

Danes sem Feminine power coachinja, moderatorka in specializantka v Feminine leadership miselnosti ter delam z strankami, ki so prav takšne kot jaz.

Večina ljudi misli, da uspešni ljudje ne potrebujejo podpore, ker naj bi imeli odgovore na vsa vprašanja in ker brezpogojno verjamejo vase. Vendar jaz vem, da ni tako. Tudi uspešni dvomijo vase in v svoje sposobnosti.

Večino življenja sem se zadrževala in sklanjala glavo, ker nisem zares verjela vase. In hkrati naredila vse, kar je potrebno, da bi bila uspešna. Si lahko predstavljate, koliko energije in napora je potrebnih, da ohranjaš ti dve stanji, ko skačeš iz enega v drugega? Ta razpon med enim in drugim je bil včasih velik, skozi leta osebne rasti pa sta se močno zbližala. Zdaj lahko iskreno povem: ne, ni izginil občutek, da nisem dovolj, da sem prevarantka. Ne, to bi bila neresnica. Resnica je, da sem temu delu svojega življenja dodala novo, uspešno Barbaro, ki verjame vase, ki se postavi zase, ki je zasedla mesto, ki ji pripada.

Če ste zavezani uspehu in ste v resnici že veliko dosegli, v vas pa je skrivnost, da niste dovolj, da ste v bistvu prevarant, je prišel čas, da se srečava in pogovoriva.

Še nekaj o tem kje se izobražuejm.

Poleg poslovnega znanja, nova vedenja pridobivam preko izobraževanj in delavnic svetovno znanih mentorjev. Sem certificirana  Feminine Power coachinja in moderatorka . Dr.Claire Zammit, ustanoviteljica Evolving Wisdom, in kreatorica The Feminine Power, sistema za žensko voditeljstvo in osebni razvoj in rast, je moja mentorica, ki me podpira in spodbuja, da znanje prenaša naprej.

Svoje delo dopolnjujem z znanji in vedenji iz  Feminine Power Mastery pri Claire Zammit, Follow your Bliss pri Mastin Kipp, seminarji in delavnice Marianne Williamson, arhetipska psihologija po metodi Caroline Myss, Ponovna povezava – The recconection pri Dr. Eric Pearl (certificat »Certified Practitioner and Healer level I, II and III), izobraževanje »Natural healing and Life Management« pri Zvonimir Cekalovic Ballon – zdravljenje po metodi Barbare Brennan. Pomemben vir znanja pa so tudi  številne knjige avtorjev: Marianne Williamson, Kate Northup, Mastin Kipp, Tara Mohr, Lynn Twist, Danielle LaPorte, Katie Byron, Sara Avant Stove in mnoge druge,vse na temo dviga samo vrednosti, ponovne prepoznave in cenjenja vloge ženske v družini in družbi in novega načina voditeljstva.

 

Varovanje zasebnosti in splošni pogoji