BARBARA PINTER ZUPANČIČ

Ženska moč je tiha moč, ki povzdigne največ src!


Zakaj ženske potrebujemo druženja z drugimi ženskami?
Doživite izkušnjo in doživljanje v skupinskih druženjih.

Pri Barbari me je najbolj nagovorila obljuba, da pozna pot v “upočasnitev in poglobitev”. Utrujena od konstantnega hitenja, prizadevanja za učinkovitost, razdajanja družini in strankam, a notranje vedno bolj prazna, sem vedela, da potrebujem točno to: dati v počasnejšo prestavo in peljati po poti, ki bo bolj moja. Lahko bom dajala več, če bom stala v svoji moči in bom v stiku s svojim namenom. To sem vedela, a kako to doseči?

Barbara je roka, ki te vodi čez mostove rek, ki jih še nisi prečkal, a te kliče drugi breg. Usmerja te suvereno, a vendar sočutno in prizanesljivo.

Barbara je svetilnik. Ne postavi te na pot, ampak posveti v temo, da sam najdeš pot v sebi. Pot do moči in veličine, pot do lastne resnice, ki te nikoli ne bo pustila na cedilu.

Barbara je prijateljica, a ni samo prijateljica. Je rama, na kateri lahko na plano spustiš vse stiske. In je čarodejka, ki stiske preobrazi v priložnosti.

Njeno vrednost začutiš od blizu – srečanj se vedno veselim! – a tudi od daleč in izven “uradnih ur”. Ker drži prostor vsem “njenim” vse ure v dnevu in vse dneve v tednu. Podpora, ki ne potrebuje wifi-ja, da deluje.

V času sodelovanja z Barbaro sem pridobila dostope do svojih notranjih moči. Jasneje se zavedam širšega poslanstva in mogočnih darov, ki tlakujejo mojo pot. Zaupam v svoj notranji glas, kar mi prinaša stabilnost in mir. Poznam stanja, ki me vodijo po poti lastne resnice, in se tudi v razburkanih časih ne počutim izgubljeno. Vem, kaj je moja esenca in kje najdem svojo izpolnjenost. In vem še, da nekje obstaja oseba, ki me bo tudi po končanem poslovnem sodelovanju znala razumeti, podpreti, prisluhniti. Z besedo, z energijo, s srčnim objemom. Tudi z moje strani bo vse od naštetega vedno na voljo … Ljuba Barbara, hvala!

Eva 

 
Draga Barbara!
 
Hvaležna sem, da sem v preteklem letu srečala tebe.
Rada sem imela najina srečanja. Najini pogovori so se v izhodišču vedno tesno dotikali mojega sveta, kar mi je veliko pomenilo, saj sem se lahko tako bolj sprostila ter spustila na čudežno potovanje, ki se je na vsakem srečanju dogodilo. Občudovala sem te, kako si me spontano ter z veliko mere topline popeljala, da sem na sebe, svoje življenje pogledala  z različnih perspektiv,  tudi iz širšega univerzalnega pogleda. In spoštujem, da si me vodila tako, da sem pred odhodom domov proces pripeljala k razrešitvi, pa čeprav je to pomenilo, da sva šli že krepko čez predvideno uro za zaključek.
Veliko mi je pomenilo, da sem bila pod tvojim okriljem tudi v času med najinimi srečanji v živo. Odgovarjala si mi na vprašanja, me spodbujala, usmerjala po mejlih ali telefonu.
K Tebi sem prišla, da bi spoznala, ugledala svojo Veličino. V resnici sem jo že poznala, jo čutila, a sem stalno dvomila v njo, brskala, bila nemirna. Potrebovala sem te, da si me ugledala, da si mi velikokrat povedala, kaj vidiš v meni, kaj čutiš, in da sem ob tebi čutila, da sem pomembna, vredna, da je življenje na moji strani, da deluje za mene in moj uspeh.
Na moji življenjski poti si mi bila najbolj pomembna  zaradi dveh stvari. Pomembna, da sem moč, vero, ki se tiče mene, mojega življenja, in sem jo prepuščala zunanjim duhovnim ali drugim avtoritetam, spet vzela nazaj, nazaj vase. Zdaj moje telo čuti, točno ve, kaj je za mene najbolje in  ne potrebuje odobritve od zunanjega sveta. In zmogla sem spustit pričakovanja, ki sem se jih oklepala. To mi je prineslo resnično olajšanje, sprostilo se mi je veliko energije, ki sem jo uporabljala za vzdrževanje pričakovanj, in jo imam zdaj na razpolago za življenje.
Hvala še enkrat. Naj bo vse dobro zate in da dobiš vse, po čemer hrepeni tvoje srce.
Želim si, da pride k tebi veliko žensk, da bodo bolj zadovoljne, bolj mirne in izpolnjene. Zadovoljne bodo njihove družine. In cel svet bo lepši.
 
Z Ljubeznijo, Romana     
 

Poznate tisto zoprno stanje, ko si nezadovoljen brez razloga? Ko si dezorientiran, hkrati pa se želiš razvijati, ampak ne veš v katero smer? To je bilo moje stanje, preden sem začela delati z Barbaro.

Po uvodnem razgovoru sem vedela, da je Barbara prava trenerka zame: strukturirana in intuitivna, z veliko življenjskih izkušenj. No, takrat še nisem vedela, da je kot terier, ki ne popušča, ko začuti, da je treba določeno temo podrobneje obdelati.

Stanje po končanem obiskovanju Programa je takšno: boljši fokus pri delu, še bolje se poznam, kar mi je še bolj dvignilo samozavest in ni me se strah lotevati posla na ženski način. Vse je mogoče tudi na ženski način, saj je ženska moč ogromna sila, samo aktivirati jo moramo (znati).

V podjetju sem uvedla spremembe, ki mi bodo omogočile, da bom še bolj sijala v svoji veličini. Lahko bom tudi sijala in ustvarjala varen prostor za druge.

Z Barbaro sem doživela potovanje v neverjetno varnem prostoru, ki mi je omogočil, da sem se razgalila in raziskovala tako, kot je bilo potrebno. Ali pa, kot je Barbara začutila, da bi bilo potrebno. Saj zato pa so trenerji, a ne, da te potisnejo čez cono udobja?

Helena

Moje življenje sem pripeljala do večjih izzivov, ki sem jih hotela preobraziti sebi v prid »na celi črti«. Ob tem sem potrebovala žensko, ki me posluša in me sprejme z vsemi mojimi notranjimi cikli razuma, duha in duše. Potrebovala sem sopotnico, »neznanko«, ki je sposobna nuditi podporo.  Potrebovala sem sogovornico v poglabljanju in razumevanju pomembnosti korakov na poti. Barbara, pomembno si mi stala ob strani, me s tvojimi uvidi in distanco znala podpreti in osredotočiti na tiste subtilne gmote, ki me poganjajo ali bolje rečeno, so moje zavedanje in zaupanje. Vse to je Veličina, ki sem jo doživljala s tabo. Veličina je še bolje vtkana v moje življenje. Cesarica Barbara,  mogoče se še ne zavedam zares čisto natančno, kako zelo je to leto odločilno in pomembno v mojem življenju, vem pa, da je prelomno za več področij mojega bivanja.

Jerneja

Draga Barbara,

Tako zelo dobro me poznaš, do obisti bi lahko rekla, pomagala si mi že leta nazaj – korenito.

Vprašala sem se kako le bi mi lahko  pomagala pri  vprašanjih, kdo sem, kaj je moje poslanstvo, na katera si je izjemno težko odgovoriti.  In Barbara ni ti težko poiskati  otroka,  resnice, mehkobe, ljubezni,  žalosti, jeze, veselja, hvaležnosti, sreče, samozavesti …  v ljudeh , ki se nekje zataknejo in iščejo rešitev za korak na stopničko višje.  Bilo me je strah, pa vendarle sem bila pripravljena spoznati, pripravljena priznati, se soočati, pripravljena na poraz in uspeh. Našla sem sebe, ujela svoje misli, izgubila strah in dobila pogum, da živim pravo sebe, da se izrazim v besedah,  v svoji bolečini in svoji radosti,  da ne bežim več pred seboj.  Znašla sem se v trenutku, ko je potrebno le biti, ko je potrebno zaznati  čas – čas biti tukaj in sedaj – in ga znati občutiti.

S tvojo pomočjo, ki zajema skrbno poslušanje, zanimanje, opozarjanje, spoznanje, veselje,  spoštovanje, mi je uspelo izbrskati, ozavestiti in uvideti še tiste svoje vrline, ki so bile založene in zaprašene nekje v globini. Postala sem resničnost, kar v biti sem – naravna.

Hvala moja draga prijateljica Barbara. Plemenita si.

Janja​

Barbaro poznam že vrsto let in v tem obdobju se je med nama stkala posebna vez, vez prijateljstva, iskrenosti in zaupanja. Kot prijateljica mi je vedno znala prisluhniti in me podpreti na način, ki sem ga v tistem trenutku potrebovala. Barbara kot mentorica, me je spodbujala pri  prepoznavanju moje vrednost, dvigovanju samozaupanja, odkrivanju mojih dragocenosti in mi pomagala odkriti smer mojega nadaljnjega poslovnega samouresničevanja. Pri svojem delu je predana, njena vprašanja so pronicljiva, njene spodbude ti pomagajo preko izzivov, ki se iz težkih spremenijo v zanimive, posebne, predvsem pa rešljive.

Delo z Barbaro me je usmerilo na pot, ki me izpolnjuje in mi omogoča uresničevanje mojega videnja uspeha. Opogumite se, pokličite Barbaro in dobili boste mentorico s srcem in zavzetostjo za vaš uspeh.

Špela

Osebna stiska, prva misel rešitve ti Barbara. Ti nisi samo prijateljica iz mladih dni si mnogo več. Oseba, ki zna človeka pripeljati vase in ob tem ne imeti slabega občutka. Oseba, kjer komaj čakaš novo srečanje, saj vedno odideš s polno čašo pozitivne energije in začneš verjeti, da ni vse izgubljeno. Oseba, ki zna tudi o sebi povedati kje je grešila in kako je našla pot. Vsako srečanje ti daje večjo umerjenost, večjo samozavest in večje spoznanje, da samo ti sam, s spreminjanjem in zavedanjem samega sebe lahko pripelješ svoje gledanje na bivanje tu, v srečni konec.

Osvoboditev in priznanje, ki ga znaš tako lepo izvleči iz nas je pot do uspeha. Ob tebi in s teboj ni nič težko.

Saj veš svoboda najbolj veže.

Mateja

Tema: DENAR

Z denarjem sem imela zadnja leta izziv in želela sem si raziskati, kje so vzroki za to in se podati na pot reševanja svoje situacije. Barbara mi je odprla in mi še vedno odpira oči glede mojega odnosa do denarja, zavedanja le tega in najbolj sem ji hvaležna za vsa spoznanja, do katerih sem prišla skozi to delavnico. To ni običajen program, pelje te globoko vase. S pomočjo tega programa sem se zavedela, katera moja prepričanja me ovirajo na poti do obilja in mi je dala tudi orodja, kako jih preseči oz. preoblikovati. Znotraj nas se nahajajo blokade, ki onemogočajo denarni pritok. Lahko te učijo vse možne načine služenja denarja, a če znotraj sebe ne pozdraviš ran, če ne prestopiš čez blokade in prepričanja, potem ti noben finančni svetovalec ne more pomagati. Skozi delavnico sem se naučila veliko o sebi in vzpostavila drugačen odnos do denarja, kar pa se že odraža tako na finančnih rezultatih kot na osebnem področju.

Objem, Barbara

Pozdravljena Barbi,

Nikoli nisem pomislila, da je denar kakorkoli povezan z mojo osebnostjo.

Na delavnici pa spoznavam kako je odnos do denarja pomemben.

Še več, sedaj mi je bolj jasno kakšno »razmerje« imam z denarjem, in preko tega spoznavam moje notranje zavore in blagoslove.

Naše druženje mi je pravi užitek, in hvala, hvala ti za vsa nova spoznanja!

Cmok, Meta

Draga Barbi,

tole so moji / najini vtisi…

Za sodelovanje na delavnici sva se z Marjanom odločila, ker sva se leta in leta soočala z finančnimi izzivi.

Nekako nisva znala z denarjem. Prihajal je, če sva krepko garala in odhajal tako hitro, da sva komaj dojela, da je sploh prišel.

Nikakor nisva uspela spraviti skupaj  kakšne rezerve, kaj šele  kupčka za kakšno investicijo, ki sva si jo želela.

Torej odločila sva se, da na tem področju nekaj ukreneva.

Na delavnici sva se spogledala s svojimi globokimi prepričanji in zapisi glede denarja. Soočila sva se s svojimi strahovi in dvomi.

Barbi naju  je  nežno, potrpežljivo, a nepopustljivo vodila do premikov…posebej tam, kjer se jim izogibava.

Z njeno pomočjo sva naredila precejšnje korake, se soočila s trenutnim stanjem (ki ga, roko na srce, nisva hotela sploh videti, ker sva se bala) in jasno določila svoje cilje.

Ne samo določila, ampak krepko zakorakala v njihovo smer.

To nikakor ne pomeni, da se ne soočava več s strahovi in dvomi, le lažje jih tolerirava in jih razumeva, sprejmeva,  korak pa vseeno narediva, saj vedno bolj prepoznavava in resnično čutiva, da je najino delo najino veliko darilo svetu in je dragoceno.

Meni osebno ( Nataša) je velik izziv imeti to zavedanje ves čas v zavesti, kljub soočanju s kritiko in odsotnosti prejemanja priznanja ali pohvale, kar je meni resnično najtežje.

Učim se, da nisem več majhna punčka, ki ne zna in ne zmore (moj vzorec) ampak sem velika in sposobna. Učim se resnično dojeti in ponotranjiti svojo lastno vrednost- DRAGOCENOST. Ta beseda mi je še vedno malo tuja, ampak se mi je že krepko približala.

Hvala draga Barbi, iz vsega srca!

Nataša in Marjan

Na začetku nisem bila čisto prepričana,da lahko v tako kratkem času resnično spremeniš razmišljanje o denarju in o svoji vrednosti. Barbara mi je dokazala,da je to možno.

Začele so se dogajati stvari, ki so namigovale na te spremembe. Prodajalka, ti kljub že določeni ceni, sama od sebe podari popust. Najdeš dva svetlikajoča kovanca na klopici,

ki čakata točno tebe. Denar začenja pritekati iz različnih virov in v različnih oblikah, kot sem omenila. Predvsem pa je pomembno to, da me je Barbara naučila čutiti svojo lastno

vrednost. Šele nato je lahko prišlo obilje.

Hvala, Andreja

Prvič se je moje življenje korenito spremenilo, ko sem v svoje življenje vgradila ajurvedo, reiki in meditacijo.
Drugič pa, ko sem začela sodelovati z Barbaro.
Le nekaj tednov je trajalo, pa sem našla odgovore na številna vprašanja, ki sem jih iskala več let: Kaj je hrepenenje moje duše, zakaj sem poročila ravno svojega moža, kako živim svojo vlogo ženske in katere so moje najpomembnejše življenjske vrednote.
In ne le to – spremenila se je tudi moja energija in pričelo se je dogajati ravno tisto, po čemer sem že dolgo  hrepenela: Zavedam se svojih vrednot in postala sem zaželena, cenjena in ljubljena!
Barbara me je naučila, da si vzamem čas, da se čutim, da se zavedam svoje vrednosti, da se imam rada.
Najbolj me je prepričala učinkovitost svetovanja – Barbara svetuje iz lastnih izkušenj in kombinira številne tehnike in metode, ki jih uporablja tudi sama.
Moje življenje ja postalo jasno, razumljivo, strastno!
Srcna hvala!
Andreja

Dolgo me je spremljal občutek nemoči, želja, da nekaj storim zase in se znebim vseh mojih starih vzorcev, ki so me dušili. Nekaj nepoznanega me je držalo v oklepu.
Z veseljem sem se odpravila k tebi, Barbara. Čutila nisem nobenega strahu, bila sem polna pričakovanj. Z vsakim srečanjem sem vedno bolj spoznavala sebe, se odkrivala in reševala sebe.
Vsa srečanja tudi niso bila prijetna. Nova spoznanja so bila boleča, toda so me osvobodila.
In s tem sem spoznala, da sploh nisem vedela, kakšno breme nosim. Bil je kot težak nahrbtnik, na katerega težo sem se navadila.
Z vsakim srečanjem je bil nahrbtnik lažji. Ne da se z besedami opisati te lahkotnosti.
In končni cilj je, da se počutim kot metulj, brez teže in lahko poletim kamor želim.
Moja ljubezen se širi od ljudi do polžka, ki ga srečam na cesti.

In za konec: ta povezanost same s seboj, odkrivanje, kdo sploh sem, je neprecenljiva.
Imeti rad sebe in druge.

Da, draga Barbara, do tu si me pripeljala ti. Hvala ti.
Ksenja

Želim povedati, da si izjemna ženska, da svoje delo opravljaš zelo srčno. Vedno si se pripravljena vživeti v situacijo drugega, kljub temu, da si sama mama in žena in … kot da nimaš svojih izzivov si vedno nasmejana, pozitivna in vedno tukaj in zdaj za nas.

Odkar hodim k tebi se počutim veliko bolje, bolj si zaupam, bolj sem sproščena in mirna, bolj znam ceniti vsak trenutek, ki ga imam zase ali za družino. Znam ločiti, kaj je zame res pomembno, kaj me osrečuje, prepoznam tudi, kaj me ne osrečuje, kaj mi ne paše. :-) In temu se pač ognem oz. poskušam ne početi tega. Brez tebe mi to ne bi uspelo.

Vsak potrebuje svojega mentorja in ti si zame idealna. Poskusila sem različne tehnike, srečala različne ljudi, prebrala kar nekaj knjig, a te ne zamenjam! Ostani takšna kot si! Ni mi žal niti evra, ki sem ga namenila za to, da si sedaj zjutraj pojem na poti v službo. :-))

Tjaša

Barbara je topla oseba, srčna in sočutna. Vsako doživetje z njo je malo potovanje na poti k sebi. In Barbara pozna “sto in en način” oz. “ravno pravi način za vsako osebnost”, ki to potovanje olajša. Lahko ji zaupam in se ji prepustim njenemu vodenju.

Darja

Draga Barbara,
moje življenje se je nekoliko ustalilo. Tako sem mislila. Kako naivno. Na poti v službo, ob branju knjig, gledanju filmov in druženju s prijateljicami, se je v  meni začelo porajati vprašanje: “Ali je to res ves smisel in namen mojega življenja? Premalo je vsakodnevna rutina, ki bi me gnala naprej!«
Da sva se srečali, draga Barbara, gotovo ni samo naključje. Razumela si me. Razumela si, po čem hrepeni moja duša, moje srce. Hvaležna sem ti, da si v meni pomagala prebuditi dragoceni dar: sočutje, ljubezen. Popeljala si me v skrivnostni svet arhetipov. Tvoje besede so me nežno pobožale. Pomagala si mi, da sem začela premišljevati o smislu in namenu mojega življenja. Pospremila si me na duhovno potovanje, za katerega sem včasih mislila, da je morda že končano. A vse kaže, da je to pot, ki mi je namenjena, ki jo moram prehoditi, čeprav zna biti na trenutke zahtevna in naporna. Upanje, da lahko izkušnje podelim z drugimi, da zmorem podariti ljubezen in sočutje, mi daje moč in smisel duhovnemu potovanju. Že za to se je vredno truditi. Hvala ti za vse.

Z ljubeznijo,
Alenka.

Hvala ti za vsako sekundo, ki sva jo preživeli skupaj. Dvigaš me v višave in širjave … ob tebi odložim vse maske in sem to, kar sem. In Ti si tista, ki znaš videti tisto, kar je očem skrito :)

Urša

Najino srečanje se je zdelo naključje, čeprav teh ni. Bil je pravi trenutek in bila sem pripravljena na Učiteljico. Barbara me je vodila in spodbudila k procesu samo-priznanja, samo-spoznavanja in resnice. Bila sem presenečena, kaj vse je vrelo v meni, kaj vse sem sama sebi skrivala in si zanikala, kaj me resnično boli in kaj razveseljuje. Ni bilo lahko, šle sva tudi globoko v temo, a bila sem pripravljena in imela sem vodstvo in podporo, ki sem ju potrebovala. Barbaro. Njen pristop je unikaten. Je razbremenjujoč. Ne zavija stvari v celofan. Posluša in ko spregovori, veš da te je slišala. Ne pretvarja se, da vse razume in vse ve. Ne skriva, da je tudi ona le človek. In to osvobaja. Ima neverjetno energijo in intuicijo, ki osvetljujeta in podpirata. Pomaga ti graditi stopnice do vira svetlobe, a ti da vedeti, da se moraš po njih vzpeti sam.

Barbara

Barbaro sem spoznala pred štirimi leti in pol, ko sem se pridružila skupini za osebno in duhovno rast, v kateri je ona delovala že nekaj časa. Name je naredila takoj vtis zelo sposobne, samozavestne, energične ženske, ki resnično ve, kaj hoče in ki je že veliko naredila na sebi. Ko sva se tako 3 leta srečevali vsak teden, pa je prav tiho in počasi prihajal na plano tudi njen ranljivejši del, ki se je največkrat toplo in nežno dotaknil moje duše, večkrat pa tudi v meni vzbudil valovanje ali pravi cunami. Ko se je rana dotaknila rane, mi je z jasnostjo nastavila ogledalo, predvsem v najini materinskosti in razdajanju za druge. Vrednost najinega prijateljstva sem pa spoznala šele, ko se nisva več srečevali tako pogosto, celo nekaj mesecev ne, saj me je podprla tako v težkih kot lahkih dneh mojega življenja. Najina srečanja so topla, odprta, iskrena in ljubeča. Barbara je odlična poslušalka, mi pa tudi z jasnostjo in odločnostjo pove, če začnem kaj “bluzit”: “Ej, punca, to je en vidik, kaj če bi pogledala še iz druge in tretje strani … kaj te to uči o tebi!?” In me tako vodi na pot radovedne raziskovalke in me nežno postavi na tla, če hočem zaplavat k svojim iluzijam. Najino prijateljstvo je predvsem dragocena izkušnja skupne rasti, razumevanja in podpore, čeprav se srečujeva le nekajkrat na leto. Vendar vezi prijateljstva in Ljubezni ne poznajo daljav in časa. Enostavno so in sijejo kot sonce!

Sabina

Z Barbaro sva prišli v kontakt, ko se je odločila definirati, kaj ji je v življenju posebej pomembno in da je pripravljena prestopiti prag k svojim uresničenim sanjam. Takoj sva začutili povezanost.

Predvsem me je pritegnila njena odločnost soočanja s seboj, svojimi življenjskimi plani, pripravljenost za delo na sebi. Ko sva se bolj in bolj spoznavali, je bilo tako tudi več prostora za globok vpogled vase, pregled in poosebljanje virov, ki Barbaro vodijo in podpirajo v nove sfere, nove življenjske izkušnje, poti.

Zelo je radovedna, zanima jo vse, kar začuti, da izhaja iz srca, je dobronamerno, pristno. Tako se tudi odziva, spontano, hitro, intuitivno, čuječe, vedno pa v dobrobit drugemu in okolice.

Še ena lastnost, na katero pri delu z Barbaro lahko računate. Barbara reče bobu bob, ne ovinkari, ne daje pentlje tja, kamor ne sodi.

In ker je jasna njena odločitev kdo, kaj in zakaj je (pa tudi ni), se zavestno in hkrati tenkočutno predaja čutenju sebe in vseh, ki so z njo v interakciji. Zato pa lahko zelo dobro razume vse, ki se v življenju znajdejo na prelomnicah in tako kompetentno soustvarja priložnosti vsem iskalcem bolj prisotnega bivanja v času in prostoru vsakega posameznika.

Le pogum, ki si ga boste z Barbaro vsekakor delili, če ne, pa se ga od nje vsaj dodobra nalezli. Barbarina namera je jasna in nedvoumna, naj bo takšna tudi vaša izkušnja. Priložnost vsekakor je. :)

Darja

Varovanje zasebnosti in splošni pogoji